• 185
  • 187
  • 188

Ons bedrijf

Grondwerken Degro werd in mei 1991 opgericht door huidig zaakvoerder Lode Desot. In de beginjaren was het Ieperse bedrijf een echt familiebedrijf, want ook de twee broers, Lieven, Leslie en vader Wilfried Desot versterkten snel de rangen. Vanaf 1995 werd personeel van buitenaf aangeworven. In de loop der jaren evolueerde Degro dan ook van een familiebedrijf tot een KMO die oplossingen ontwikkelde voor particulieren, industriële klanten en openbare diensten.

Door de sterke groei begon de site aan de Pilkemseweg stilaan uit zijn voegen te barsten. In 2006 verhuisde de onderneming naar de huidige nieuwbouw in de Rozendaalstraat. Dit zorgde voor een verzesvoudiging van de beschikbare oppervlakte. Dat Degro nog niet aan zijn plafond zit, bewijst de oprichting in 2011 van dochterfirma Degrocon voor containerverhuur en de opening van een betoncentrale begin 2012.

Vandaag stelt Degro 35 medewerkers tewerk en is het bedrijf in Zuid-West-Vlaanderen en de Kustregio uitgegroeid tot een absolute specialist op het vlak van algemene grondwerken, rioleringswerken, waterwerken, wegeniswerken en een breed gamma gespecialiseerde diensten zoals nivellering, grondstabilisatie, beschoeiing, sloopwerken, recyclage,… Voor elk van deze diensten beschikt Degro over een uitgebreid en ultramodern machinepark, gaande van allerlei graafmachines en bulldozers over vrachtwagens, tractorengronddumpers tot nivelleermachines, grondstabilisatiemachines, een veegmachine, enz.

Degro investeert niet enkel in de continue uitbreiding van het machinepark, maar ook in de opleiding van de medewerkers. Ze beschikken stuk voor stuk over jarenlange ervaring in de sector en werken volgens strikte kwaliteits- en veiligheidsnormen. Hun vakkennis, ons kwalitatief machinepark en de nodige opleidingen garanderen een professionele, nauwkeurige en snelle uitvoering van de werken.